boorpapieren motorfiets

Plaats hier andere vragen die niet meteen met de leerstof te maken hebben.
wesley
Berichten: 2
Lid geworden op: 10 apr 2006, 00:00

boorpapieren motorfiets

Bericht door wesley »

Wat heb je nodig van papieren aan boord?

Identiteitskaart
inschrijvingsbewijs
groene verzekeringskaart
rijbewijs

Nog iets?... is inschrijvingsbewijs voldoende of moet je ook je gelijkvormigheidsattest aan boord hebben?

mvg
wesley
Jozef
Medewerker
Berichten: 3992
Lid geworden op: 28 mar 2005, 12:02
Locatie: Schönau am Königssee (D)

Bericht door Jozef »

Jouw opsomming is volledig, Wesley.

Het gelijkvormigheidsattest moet je niet bijhebben.
BBB
Berichten: 594
Lid geworden op: 12 feb 2006, 00:00

Bericht door BBB »

Quote: Helaas wordt een eventuele stopzetting van de verzekering (nog) niet medegedeeld aan de DIV. Daardoor rijden er heel wat wagens die niet verzekerd zijn.
Quote: België is één van de weinige landen waar de kentekenplaat niet eigen is aan het voertuig, maar aan de titularis van de inschrijving. Als je je wagen verkoopt, behoud je dus in principe je kentekenplaat voor een volgende wagen.
Vreemd
svenn
Berichten: 127
Lid geworden op: 31 dec 2005, 00:00

Bericht door svenn »

posting gewist door svenn

Laatst aangepast door svenn op Za Jul 08, 2006 12:06 pm, in totaal 1 keer bewerkt
BBB
Berichten: 594
Lid geworden op: 12 feb 2006, 00:00

Bericht door BBB »

Foutje van de software.
Ik koos voor edit, maar blijkbaar heeft de software het 3 keer gepost. Uiteraard niet de bedoeling hoewel enigzins gepast bij zo'n falend overheidsbeleid.
Quote: ge zijt precies een overheidsinstelling Laughing
Je moet me niet beledigen, he.
BBB
Berichten: 594
Lid geworden op: 12 feb 2006, 00:00

Bericht door BBB »

Wat is het inschrijvingsbewijs eigenlijk een bewijs dat je belasting hebt betaald voor het gebruik van de wegen met je motorfiets ofzo
Jozef
Medewerker
Berichten: 3992
Lid geworden op: 28 mar 2005, 12:02
Locatie: Schönau am Königssee (D)

Bericht door Jozef »

BBB schreef: Wat is het inschrijvingsbewijs eigenlijk een bewijs dat je belasting hebt betaald voor het gebruik van de wegen met je motorfiets ofzo
Het inschrijvingsbewijs (kentekenbewijs) is een dokument dat bewijst dat het voertuig ingeschreven is bij de DIV (Dienst Inschrijving Voertuigen). Samen met het kentekenbewijs krijg je de originele kentekenplaat, die achteraan op het motorvoertuig moet aangebracht worden. Voor de voorkant van de auto en aanhangwagens met een MTM van maximum 750 kg moet je zelf een kopie van de kentekenplaat laten maken (Aanhangwagens met een MTM van meer dan 750 kg moeten een eigen inschrijving hebben).

De verkoper moet een inschrijvingsformulier overhandigen aan de koper, waaruit blijkt dat voor een nieuwe wagen de eventuele invoerrechten betaald zijn, en een tweedehandswagen niet langer dan twee maanden geleden goedgekeurd werd voor verkoop door de technische keuring.

Voorgaande paragraaf is niet van toepassing als je je wagen verkoopt aan een garagehouder-hersteller of een handelaar in tweedehandsvoertuigen.

De koper moet dan op het inschrijvingsformulier door zijn verzekeraar burgerlijke aansprakelijkheid laten bevestigen dat deze gedekt is, en kan zich vervolgens met het inschrijvingsfornulier tot de DIV wenden.

Helaas wordt een eventuele stopzetting van de verzekering (nog) niet medegedeeld aan de DIV. Daardoor rijden er heel wat wagens die niet verzekerd zijn.

Verkeersbelasting wordt automatisch geheven zolang een voertuig ingeschreven is.

België is één van de weinige landen waar de kentekenplaat niet eigen is aan het voertuig, maar aan de titularis van de inschrijving. Als je je wagen verkoopt, behoud je dus in principe je kentekenplaat voor een volgende wagen.

Een voertuig dat onderworpen is aan de inschrijving, mag zich niet op een openbare weg of plaats bevinden indien het niet ingeschreven is.
Plaats reactie