Voorrang Van Rechts , ook wanneer de auto gestopt is

Alles i.v.m. praktijkopleiding en examen.
ikke007

Voorrang Van Rechts , ook wanneer de auto gestopt is

Bericht door ikke007 »

Hallo , Ik wou is vragen , ik heb ergens is gelezen dat er een nieuwe verkeerswet is dat je altijd voorrang van rechts moet verlenen ook wanneer de auto gestopt is. Tenzij als er andere borden staat dat je voorrang hebt. Is dit waar ?
Rafael
Administrator
Berichten: 2641
Lid geworden op: 12 jan 2006, 00:00

Bericht door Rafael »

Dat klopt. Voorrang van rechts blijft geldig, ook na het het stoppen (Eigenlijk het opnieuw vertrekken). Overal waar geen borden staan, is de voorrang van rechts geldig. Soms staat deze ook aangegeven.

Wijziging om 22u54; voorrang verloor je toen pas na het vertrekken, dank Jozef ;-)
Laatst gewijzigd door Rafael op 17 apr 2007, 23:30, 1 keer totaal gewijzigd.
Jozef
Medewerker
Berichten: 3992
Lid geworden op: 28 mar 2005, 12:02
Locatie: Schönau am Königssee (D)

Bericht door Jozef »

Tot voor kort was het zo dat je weliswaar je voorrang van rechts niet verloor door te stoppen, maar wel van zodra je daarna je voertuig opnieuw in beweging bracht.

Deze regel geldt niet meer. Je behoudt je voorrang van rechts, ook als je je voertuig opnieuw in beweging brengt na gestopt te zijn.

Indien een bestuurder die van rechts komt, gestopt is en aangeeft dat hij aan zijn voorrang verzaakt, is het een kwestie van in te schatten in hoeverre je hem kunt geloven. Als je zeker wil zijn, dan stop je ook en wacht je tot hij doorgereden is. Want zelfs al heeft hij jou met wijdse gebaren uitgenodigd om door te rijden: als jullie uiteindelijk samen vertrekken en het tot een aanrijding komt, heb jij geen voorrang van rechts verleend.
Plaats reactie