herstelexamen praktijk

Alles i.v.m. praktijkopleiding en examen.
Bart_Man

herstelexamen praktijk

Bericht door Bart_Man » 25 nov 2018, 14:11

Hallo iedereen,

Momenteel loopt mijn rijverbod nog tot midden december. Vorige week ben ik langsgegaan om het theoretisch examen opnieuw af te leggen, met succes.
De vrouw aan de balie heeft ook onmiddellijk een afspraak vastgelegd eind november voor het praktijkexamen. Ik zei haar dat mijn 6 maand rijverbod pas midden december afloopt, maar dit was geen probleem zei ze. Ik mag gewoon de kortste baan nemen naar het examencentrum en opnieuw na het examen de kortste baan naar huis nemen. Mijn vriendin twijfelt eraan als ik het wel allemaal wel goed verstaan heb. Zij denkt dat ik pas midden december (vanaf het rijverbod dus afloopt) opnieuw het praktijkexamen mag afleggen. Ik begin nu eerlijk gezegd ook wel enorm te twijfelen aan mijn luistercapaciteiten.Wat denken jullie?

Inazuma
Berichten: 8766
Lid geworden op: 04 mei 2006, 00:00

Re: herstelexamen praktijk

Bericht door Inazuma » 26 nov 2018, 10:32

Je mag, ondanks rijverval, inderdaad naar examencentrum rijden om je praktisch herstelexamen af te leggen
Enkel dàt examen, geen ander herstelexamen.

Neem enig bewijs van afspraak mee

https://www.wegcode.be/wetteksten/secti ... /624-t3hs1

Artikel 4

Zijn ontslagen van de verplichting houder te zijn van een rijbewijs en het bij zich te hebben :

1° de bestuurders die overeenkomstig de bepalingen van dit besluit of van het besluit van 10 juli 2006 betreffende het rijbewijs voor voertuigen van categorie B het praktische examen afleggen of met het oog daarop een scholing volgen.

Deze vrijstelling geldt eveneens wanneer zij zich naar het examencentrum begeven om het examen af te leggen en ervan terugkeren voor:

a) de bestuurders die vervallenverklaard zijn van het recht tot sturen en die het praktische examen moeten afleggen voorgeschreven in artikel 38 van de wet;

Plaats reactie