Ervaring opdoen met de auto

Alles i.v.m. praktijkopleiding en examen.
nastiax@hotmail.com

Ervaring opdoen met de auto

Bericht door nastiax@hotmail.com » 01 sep 2017, 17:26

Hallo,
Allereerst, dank u wel gratisrijbewijsonline.be! Na maar een halve dag te studeren via jullie site heb ik 48/50 behaald!
Maar nu mijn vraag,
Weet er iemand van jullie toevallig een plaats waar ik een auto voor een korte periode kan huren/lenen om ervaring op te doen?
Ik ga eerst 20 uur rijlessen nemen, met een schakel. Maar aangezien mijn ouders allebei een automatic hebben, kan ik de volgende 3 maand geen gebruik maken van hun auto om mijn vaardigheden bij te schaven. Eens ik mijn rijbewijs heb, krijg ik een bedrijfswagen, een auto aankopen is dus overbodig.
Dus ben ik momenteel op zoek naar een persoon/plaats waarbij ik een auto tegen betaling kan lenen of huren om in het weekend een paar uur mee rond te rijden zodat ik de voeling met het systeem niet kwijt raak.

Alle tips & advies is meer dan welkom!
Alvast bedankt,
Nastia

Jozef
Berichten: 3245
Lid geworden op: 28 mar 2005, 12:02
Locatie: Schönau am Königssee (D)

Re: Ervaring opdoen met de auto

Bericht door Jozef » 01 sep 2017, 18:38

Beste Nastia,

Ik vrees dat je het niet gemakkelijk zult hebben om een auto te huren. Vele verhuurbedrijven verlangen dat je bijvoorbeeld minstens 25 jaar oud bent en al een definief rijbewijs hebt. Bovendien lopen de huurkosten voor 3 maanden behoorlijk op.

Als ik het was, zou ik het volgende doen. Kijk bijvoorbeeld eens op autoscout24 en doe het volgende:

- geef in dat je bijvoorbeeld een Opel Corsa zoekt.
- Klik op "meer criteria", vink "Garantie" aan en klik op het aantal gevonden auto's.
- kies in de donkerblauwe balk bovenaan "Sortering op prijs oplopend".

Je zult zien dat je zo al voor weinig geld een auto met garantie vindt. Je kunt er wellicht nog heel wat langer dan 3 maanden mee rijden, of je verkoopt hem na 3 maanden, zodat je er nog wat voor terugkrijgt.

Misschien willen je ouders hem wel op hun naam laten verzekeren, met opgave van jou als tweede bestuurder. De verzekering kost dan heel wat minder dan wanneer jij de verzekeringsnemer bent.

Sanne87
Berichten: 100
Lid geworden op: 27 sep 2013, 15:38

Re: Ervaring opdoen met de auto

Bericht door Sanne87 » 16 sep 2017, 11:54

Waarom denk je dat dit maar voor 3 maanden nodig is? Er zijn veel mensen die heel wat langer oefenen voor ze hun rijbewijs halen.
Dus ik denk ook dat zelf een auto kopen en die achteraf verkopen een betere optie is dan een auto huren. Of autodelen zou een optie moeten zijn, maar ik heb er geen idee van of dat kan met een voorlopig rijbewijs.
Je kan natuurlijk bij vrienden en familie informeren of er iemand is die het ziet zitten om zijn/haar auto af en toe aan jou uit te lenen. En op zich is het ook niet slecht om af en toe met de auto van een van je ouders te oefenen, dan kan je je eens concentreren op de baan, het verkeer, de borden, zonder je bezig te moeten houden met het schakelen.

Plaats reactie