BOEK 50/50

Plaats hier een reactie als je geslaagd bent
Rémi R.

BOEK 50/50

Bericht door Rémi R. » 06 jan 2019, 05:05

-------Oorspronkelijk bericht-------

Van: Rémi R.
Datum: 1/4/2019 18:30:07
Onderwerp: BOEK 50/50

Dag GRO,
Vandaag heb ik mijn theoretisch examen voor het rijbewijs B afgelegd en was ik geslaagd, dit na begeleiding aan de hand van jullie boek/methode. Eerst even een beetje feedback op jullie methode:

Ik kwam van een ander boek dat ik van iemand mocht lenen, op zich geen slecht boek maar ik vond alles zo omslachtig uitgelegd dat ik naar een ander boek ben gaan zoeken. In de Standaard Boekhandel kwam ik dat van jullie tegen. Na er even door te bladeren heb ik beslist dat dan ook te nemen. Wat zeer positief is, is dat alles straight to the point is. Er zit een goede structuur en opbouw in, en alles is duidelijk opgedeeld in 3 grote stukken, waar ik het middelste deel (12-22) het makkelijkste vond.

Maar waar jullie boek echt in schittert is in zijn (excuse me for the language) "no-bullshit" aanpak. Een paar herhalingen per drie grote delen zitten er in ok, maar de duidelijkheid bij jullie is formidabel. De opmaak is goed en de vetgedrukte woorden die de belangrijke details te kennen geven per zin zijn super behulpzaam, al zie ik soms wel enkele dingen die ik liever ook had gezien in vet en sommige dingen dan weer net niet (maar dat is natuurlijk persoonlijke voorkeur, iedereen duidt ook anders aan met bv. markeerstift).

De oefeningen op jullie site zijn in één woord "fantastisch". In wat meer woorden: Ik maakte de oefeningen per hoofdstuk eens en ik moet zeggen dat ik daarna alles perfect kon begrijpen. Gemiddeld had ik zo'n 2 à 3 vragen fout per ronde maar door de uitleg die er onderstond begreep ik perfect waarom. Meestal omdat het niet expliciet in het boek stond, maar ook gewoon door de vraag niet goed te lezen (bv. "niet"). Of omdat het een echt doordenkertje was dat je niet gewoon kan weten met wat je leerde (bv. wegvallen van rijstrook rechts, dat door Cassatie geregeld wordt enzovoort). Dit zorgde er ook voor dat ik gedurende de vragen echt geïnteresseerd raakte in de wegcode. In combinatie met jullie forum is het wel een supergroot succes. Heb je dus toch nog vraagtekens bij een bepaalde situatie of vraag, dan kan je steeds terecht op het forum. Daar is meestal de vraag al gesteld en hoef je maar het nummertje van de vraag in te tikken bij "zoeken".

Hopelijk gaan nog velen na mij het ook kunnen doen met jullie methode.
En dan nu, hoeveel behaalde ik? Hoe deed ik het?
Wel met een 50/50 slaagde ik meteen, eerste keer! Datum van afleggen: 04/01/2018.
Bedankt, want jullie hebben toch wel gezorgd voor dat attest en mijn mooi resultaat!
Met stralende glimlach en vriendelijke groeten,

Rémi R.
9270 Laarne
Afbeelding Ons handboek
Afbeelding