Vraagje over Legitimatie

Vraag hier tips en hulp van anderen.
Menzilli

Vraagje over Legitimatie

Bericht door Menzilli » 11 mei 2010, 16:50

Ik ben net in geel geweest om mijn praktijk examen af te leggen, maar ik werd geweigerd omdat mijn begeleider een Nl legitimatie bij zich had, verder was er alles in orde. Nou is mijn vraag of ze dat mogen weigeren. De legitimatie is gewoon geldig tot einde 2011.

Trouwens heeft mijn begeleider de Belgische rijbewijs.

Inazuma
Berichten: 8684
Lid geworden op: 04 mei 2006, 00:00

Re: Vraagje over Legitimatie

Bericht door Inazuma » 11 mei 2010, 18:33

Menzilli schreef:Ik ben net in geel geweest om mijn praktijk examen af te leggen, maar ik werd geweigerd omdat mijn begeleider een Nl legitimatie bij zich had, verder was er alles in orde. Nou is mijn vraag of ze dat mogen weigeren. De legitimatie is gewoon geldig tot einde 2011.

Trouwens heeft mijn begeleider de Belgische rijbewijs.
Je begeleider moet een Belgisch rijbewijs kunnen verkrijgen, dat wil in het kort zeggen officiëel in België verblijven - en daar de bewijzen van kunnen voorleggen, ttz de identiteitskaart of vergelijkbaar document.
Woont je begeleider officiëel in België, of hoe zit de situatie in elkaar :?:

Menzilli

Re: Vraagje over Legitimatie

Bericht door Menzilli » 11 mei 2010, 20:14

Ja hij woont officiee in belgie, maar hij kon zijn Belgische paspoort niet vinden dus heeft hij zijn NL legitimatie mee genomen. Hij heeft een belgisch rijbewijs.

bert.covens
Berichten: 4196
Lid geworden op: 13 sep 2009, 10:11
Locatie: hemiksem

Re: Vraagje over Legitimatie

Bericht door bert.covens » 12 mei 2010, 11:38

Inazuma schreef:Je begeleider moet een Belgisch rijbewijs kunnen verkrijgen, dat wil in het kort zeggen officiëel in België verblijven - en daar de bewijzen van kunnen voorleggen, ttz de identiteitskaart of vergelijkbaar document.
Hou er wel rekening mee dat het attest van verlies, beschading etc. van je idenditeitskaart blijkbaar niet meer aanvaard wordt. Je moet wel degelijk je originele identiteitskaart kunnen voorleggen op je examen.

Althans, dat is toch wat ik lees op de website van GOCA.
Goed autorijden, betekent vooral ook aan anderen denken

Plaats reactie