Vraag 10675 (ritsen)

Vragen over de leerstof i.v.m. het Rijbewijs B.
Gast

Vraag 10675 (ritsen)

Bericht door Gast » 02 jan 2017, 15:31

Afbeelding

Afbeelding van de vraag: http://examen.gratisrijbewijsonline.be/ ... /27/33.jpg
Vraag:
De linker- en rechterrijstrook zijn afgesloten. Er moet geritst worden.
Wagen B rijdt eerst. Wie mag daarna rijden?

A. Wagen A op de middelste rijstrook.
B. Wagen C op de linkerrijstrook.
Antwoord C, volgens mij, want wagen A moet eerst eentje van de rechterrijstrook voorlaten, en dan eentje van de linkerrijstrook. Wagen B is al voorgelaten van de rechterrijstrook, dus nu moet wagen C nog voorgelaten worden. Nee?

De wegcode: ”De bestuurders die rijden op die vrije rijstrook moeten vlak voor de versmalling beurtelings voorrang verlenen aan één invoegende bestuurder; in geval het rijden in zowel de linker als in de rechter rijstrook wordt verhinderd, moet eerst voorrang worden verleend aan één bestuurder op de rechter rijstrook en daarna aan één bestuurder op de linker rijstrook.”

Gast

Re: Vraag 10675 (ritsen)

Bericht door Gast » 02 jan 2017, 15:32

Afbeelding
Sorry voor de verkeerde afbeeldingslink.

Gast

Re: Vraag 10675 (ritsen)

Bericht door Gast » 02 jan 2017, 15:39

Nevermind, ik had wel degelijk het juiste antwoord in mijn hoofd, maar de site is niet gebruiksvriendelijk. Er staan knoppen voor "A", "B" en "C", terwijl er enkel "A"- en "B"-keuzes zijn. Die knop "C" moet weg. (Hij is extra verwarrend omdat "C" ook voor "wagen C" gebruikt wordt.)

Gebruikersavatar
GRO
Administrator
Berichten: 10814
Lid geworden op: 26 mar 2005, 00:00

Re: Vraag 10675 (ritsen)

Bericht door GRO » 03 jan 2017, 02:44

(Hij is extra verwarrend omdat "C" ook voor "wagen C" gebruikt wordt.)
Zo ga je tijdens het echte examen ook fouten maken, door de vraag niet helemaal te lezen, maar ergens te klikken waar je veronderstelt dat het zal moeten zijn.

Abdulkarim
Berichten: 2
Lid geworden op: 09 apr 2017, 22:38

Re: Vraag 10675 (ritsen)

Bericht door Abdulkarim » 10 apr 2017, 23:32

HELAAS HELAAS HELAAS !!!! Ik ben 51 jaar en schrik me verrot hoe moeilijk deze theorie geworden is. Ik leer nu opnieuw de theorie omdat ik een jonge Syrier help met z'n rijbewijs. Dus, het is ook goed voor mij.

Waarom HELAAS ! Wel ja, omdat in de praktijk auto A gewoon zal aansluiten en iedereen in de file links zal moeten duwen en op de hofelijkheid rekenen van de middenstrookrijders.

IK WEET ZEKER dat een zeer hoog percentage bestuurders vandaag voor het examen zou GEBUISD zijn.

Zowel de oudere bestuurders, waaronder ook mij zelf (maar nu dus niet meer) maar zeker die generatie die GRATIS z'n rijbewijs kreeg en ook een jonge generatie vreemdelingen die in een Arabisch of Afrikaans land hun rijbewijs haalden en tot voor kort hier gewoon konden inruilen.

Blijkt dan nog dat in Wallonië het makkelijker is om je theorie te halen dan in Vlaanderen en blijkt dan nog dat ik verneem van Arabische mensen die ik ken dat er gefoefeld word in de lessen waar er met een Arabische tolk gewerkt word. Zo heb ik een straf verhaal gehoord uit Schaarbeek ..... hùmmmmm .... daar werden de antwoorden er zelfs op indirecte manier bij gesuggereerd. Vreemde mensen die totaal de wegcode niet geleerd hadden maar toch geslaagd zijn omdat ze de antwoorden ook in het Arabisch voorverteld werd. Onder elkaar sprak men dan af om hier en daar eens opzettelijk wat verkeerd in te vullen .....

Enfin, het is moeilijk geworden en het zal nog moeilijker worden. Vreemdelingen die bvb alleen arabisch praten of een taal waarvoor niets voorzien is om je rijbewijs af te leggen zullen nooit meer slagen. Gevaar hiervan is dat ze de weg opgaan zonder rijbewijs.

Het is wat het is, maar ik zie het niet rooskleurig in.

Plaats reactie