Parkeer plaats Elektrische Wagen

Punten van discussie.
Qunarai
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 jun 2017, 22:48

Parkeer plaats Elektrische Wagen

Bericht door Qunarai » 19 jun 2017, 22:56

Hoi iedereen,

ik weet dat dit nogal een onbekende topic is maar ik wou het toch even aanbrengen.
Op de laadplaatsen van elektrische wagens aangegeven staat met het bord https://www.verkeersnet.nl/wp-content/u ... albord.jpg ofwel het bord E4 met het onderbord http://www.polinfo.be/Kluwer.Elevation. ... to%27s.gif.

Is het hiermee verboden voor benzine/diesel wagens om hier te parkeren? Ik vind hier niets van terug in de wegode.

mvg

Jozef
Medewerker
Berichten: 3959
Lid geworden op: 28 mar 2005, 12:02
Locatie: Schönau am Königssee (D)

Re: Parkeer plaats Elektrische Wagen

Bericht door Jozef » 22 jun 2017, 09:41

De verkeersborden die je ziet onder https://www.verkeersnet.nl/wp-content/u ... albord.jpg zijn verkeersborden uit Nederland. In België moeten dergelijke onderborden een wit opschrift op een blauwe achtergrond hebben.
Zie MB van 11.10.1976 houdende de minimum afmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens, artikel 13.

Het verkeersteken onder http://www.polinfo.be/Kluwer.Elevation. ... to%27s.gif staat in de wegcode onder https://wegcode.be/wetteksten/secties/k ... /253-art70
met als betekenis:
Een onderbord waarop het hiernavolgend symbool is afgebeeld, duidt aan dat het parkeren voorbehouden is voor elektrische voertuigen.
[...]
Je mag er dus enkel parkeren met een elektrisch voertuig, net zoals je in een restaurant enkel mag plaatsnemen aan een tafel waarop een bordje "voorbehouden" of "gereserveerd" staat als die tafel voor jou gereserveerd is.

Plaats reactie