GEDRAGSCODE GRATIS RIJBEWIJS ONLINE FORUM

Graag uw mening over deze website. Forumbezoekers kunnen zich hier voorstellen, belangrijke gebeurtenissen in hun leven mededelen, elkaar feliciteren bij voorspoed en steunen bij tegenspoed.
Gebruikersavatar
Stefan Peeters
Administrator
Berichten: 3808
Lid geworden op: 16 aug 2007, 11:37
Locatie: Wechelderzande
Contacteer:

GEDRAGSCODE GRATIS RIJBEWIJS ONLINE FORUM

Bericht door Stefan Peeters » 08 aug 2009, 19:09

FORUMREGELS GRATIS RIJBEWIJS ONLINE FORUM VZW


ALGEMEEN:

Het Gratis Rijbewijs Online Forum werd oorspronkelijk opgericht als hulpforum voor de bezoekers van de Gratis Rijbewijs Online website, maar staat open voor iedereen die vragen heeft over het behalen van een rijbewijs, over de wegcode of de verkeersinfrastructuur.
Het Forum is bedoeld om kennis en ervaringen terzake met elkaar te delen, en op die manier bij te dragen aan een veiliger verkeer.

Het Forum is geen plaats om discussies te voeren. Indien een bepaald onderwerp leidt tot een discussie, kan het onderwerp gesloten worden.
Verdere opmerkingen kunnen dan nog gestuurd worden aan de beheerders, die zullen beslissen of ze nog worden toegevoegd aan het onderwerp.

Onderwerpen die met deze thema's geen uitstaans hebben, horen niet thuis op dit forum en zullen verwijderd worden.

Door een bericht te plaatsen op dit forum verklaar je je akkoord met de gedragscode:

GEDRAGSCODE:

Berichten die racistische, vulgaire, haatdragende of beledigende teksten bevatten, zullen worden verwijderd.

Persoonlijke aanvallen worden niet geduld.

Berichten waarvan de inhoud in strijd is met de wegcode of aanzet tot het overtreden hiervan worden niet getolereerd en kunnen worden verwijderd.

Materiaal dat beschermd is door auteursrechten mag niet worden gebruikt op het forum, tenzij met toestemming van de eigenaar of met vermelding van de bron.

Tracht het quoten van berichten te beperken tot het strikt noodzakelijke.

Probeer het forum leesbaar te houden: maak geen overmatig gebruik van smilies, vette letters of onderlijning. Verzorg je taal: schrijf verstaanbaar Nederlands, en gebruik punten en komma's.

Tracht in de mate van het mogelijke de correcte benamingen uit de wegcode te gebruiken. Zo vermijd je vergissingen.

Schrijf geen berichten in hoofdletters, dit leest moeilijker en wordt beschouwd als roepen.

Stel een vraag in het gepaste onderdeel van het forum. Stel dezelfde vraag geen meerdere malen.

Evenementen en activiteiten mogen niet gepromoot worden op het forum, tenzij ze duidelijk te maken hebben met de onderwerpen waar het forum over handelt.
Deze promoties worden eerst aan de beheerders voorgelegd en daarna door hen geplaatst.
Indien niet aan deze voorwaarden voldaan wordt, zullen de postings verwijderd worden.

Dit is geen verkoops- of zoekertjessite, daarvoor bestaan gespecialiseerde sites.

Publiceer geen boodschappen die je via pm of mail gekregen hebt zonder toestemming van de afzender.

Reclame voor of links naar bedrijven of instellingen mogen niet geplaatst worden zonder toestemming van de beheerders.

Berichten die op het forum geplaatst werden zullen achteraf niet verwijderd worden, tenzij dit gedaan wordt na goedkeuring van de beheerders.

DIVERSEN:

De moderators en beheerders van het forum kunnen (helaas) niet voltijds op het forum aanwezig zijn. Wees dus geduldig: over een vraag moet soms enige tijd nagedacht worden alvorens een sluitend antwoord kan gegeven worden.

Bij het plaatsen van een nieuw onderwerp zorg je liefst voor een titel die duidelijk maakt waarover het gaat.

Plaats geen grote foto's of afbeeldingen. Deelnemers met een tragere internetverbinding zullen u dankbaar zijn.

Vele vragen komen meermaals aan bod, via de zoekfunctie kan je eerdere berichten over eenzelfde onderwerp terugvinden. Kijk echter uit met niet-recente berichten, want de wetgeving verandert geregeld.

REGISTREREN:

Iedereen kan alle berichten lezen die in de forums aanwezig zijn en hierop reageren, zonder zich vooraf te moeten registreren.

Registreren heeft als groot voordeel dat de gebruiker gewaarschuwd wordt telkens er een antwoord op zijn vraag geplaatst wordt.

Registreren onder meerdere aliassen is niet toegelaten. Wie dit toch doet kan van het forum verwijderd worden.

Plaatsen van berichten onder meerdere aliassen of accounts is niet toegelaten.

MODERATIE:

De gedragscode is er om te verhinderen dat de beheerders moeten overgaan tot verplichte registratie. Op deze manier wordt de stap naar het deelnemen aan het forum bewust zo klein mogelijk gehouden.

Deelnemers die de gedragscode negeren, kunnen door de beheerders tijdelijk of definitief van het forum verwijderd worden. Een waarschuwing kan gegeven worden, maar is niet noodzakelijk.

De moderators en beheerders hebben het recht om berichten aan te passen indien zij dit nodig achten. De beslissing van de moderators of beheerders is definitief.

Gaat u niet akkoord met een ingreep van een moderator, start dan geen discussie binnen het forum maar contacteer een van de moderatoren of beheerders.

Gratis Rijbewijs Online Forum vzw is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de berichten die op het forum geplaatst worden. De auteur van het bericht blijft verantwoordelijk voor de inhoud.
Als ik zou willen dat je het begreep, legde ik het wel beter uit 8) (J. Cruijff)