Crash

Plaats een reactie

Bevestigingscode

Typ enkel de gevraagde letters over. De code is niet hoofdlettergevoelig en bevat enkel letters.

Bevestigingscode
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Crash

door Inazuma » 28 jun 2006, 12:05

Zolang je niets raakt of door niets geraakt wordt, valt crashen met de moto nogal mee.

Raak je wel wat, dan helpt met wat pech erbij ook de juiste beschermende kledij niet ... zelfs tegen onnozele snelheden

door Marc Annemans » 27 jun 2006, 08:25

Dat zijn geen Jodoka's maar racepiloten, BBB. Eens goed bekijken wat een racepak aan bescherming kan bieden. Bekijk even de rugzijde van zulk racepak.

Heel wat van deze piloten komen rechtstreeks op de rug terecht bij een valpartij. De snelheid biedt de kans of de mogelijkheid niet om de val te onderbreken.

Vandaar die extra rugbeschermingen en de protectoren die in elk degelijk motorpak te vinden is. Dan heb je nog de keuze in welk soort protectoren.

door BBB » 24 apr 2006, 12:53

Nog even een extra toevoeging waarom ze niets blesseren. Die gasten zijn gewend om te vallen en weten daarom ook goed hoe ze moeten vallen. Iedereen die langere tijd judo heeft gedaan weet waar ik het over heb. Als je spieren ontspannen zijn (ervaring=minder spanning tijdens val) dan is de impact minder groot. Ook weten ze op welk deel van hun lichaam ze wel en niet moeten vallen (combinatie rug/zij. Mijden van wervels, heup, op je armen vallen of met gestrekte armen vallen).

door Bertje » 23 apr 2006, 09:31

Ook niet vergeten dat een racetrack geen openbare weg is: het wegdek is er niet zo'n lappendeken als hier bij ons en er zijn geen accidentaties zoals borduren, plantenbakken, verkeersplateau's, etc. Het ergste dat je kan overkomen op een circuit is dat een achtervolger over je heen rijdt.
Als je op de openbare weg onderuit gaat kan je ook gewoon schuiven totdat je een put in het wegdek, de rand van de rijbaan of ander verkeer tegenkomt.

door Rafael » 23 apr 2006, 08:50

Benny Stinkens schreef: Wat mij steeds verbaasd is dat die mannen gewoon opstaan en verder wandelen alsof er niets gebeurd is

ze moeten daar toch enorm voor getraind zijn neem ik aan
Opzich niets erg aan hoor... De eerste rolt wat, de tweede maakt een salto en glijdt verder. De helm en hun aangepaste kledij doet dus veel... Helaas snappen veel motards die op de gewone baan rondtoeren dit niet altijd, en rijden ze rond in T-Shirt &amp jeansbroekje... Als die vallen, zullen ze helaas niet meer verderwandelen

door Benny Stinkens » 23 apr 2006, 08:45

Wat mij steeds verbaasd is dat die mannen gewoon opstaan en verder wandelen alsof er niets gebeurd is

ze moeten daar toch enorm voor getraind zijn neem ik aan

Crash

door gast » 23 apr 2006, 04:23


Omhoog