**** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

Plaats een reactie

Bevestigingscode

Typ enkel de gevraagde letters over. De code is niet hoofdlettergevoelig en bevat enkel letters.

Bevestigingscode
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten

Heb je een probleem met een boek en/of SMS code?

De forum medewerkers kunnen je hier niet mee helpen!

Klik hier voor meer hulp.

   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door Hamster » 15 feb 2018, 00:07

- In welk examencentrum ben je geweest?
In Kontich
- Zat de examinator naast of achter jou?
Achter mij.
- Het keren in de straat: in hoeverre mocht je zelf de plaats kiezen?
Ik mocht volledig zelf kiezen.
- Het tweede manoevre: wat moest je juist doen?
Vooruit parkeren in een vak naast 1 auto op een parking.
- Voorafgaande controles: wat heeft hij gevraagd?
Claxon, remvloeistof, grote lichten, dimlichten, juiste zithouding, spiegels, ontwaseming vooraan.
- Ben je met de rijschool (welke?) of een begeleider geweest ?
Met mijn begeleider.
- Als je met een begeleider geweest bent, wie was het ? (geen namen maar vb: papa, mama, oom, tante, vriend(in) enz....)
Mijn papa.

De risicoperceptietest ging vrij goed. Ik had een 8/10.
Het zelfstandig rijden deed ik aan de hand van borden. Dat duurde uiteindelijk niet zo heel lang (een paar straten maar) en ging vrij vlot. Ik moest de borden richting Antwerpen-Kontich volgen.

Mijn route was:
Neerveld - Singel - Duffelsesteenweg - Duffelshoek - Lintsesteenweg - Liersebaan - Kauwlei - Ooststatiestraat - Meylweg - Dan allemaal kleine straatjes in de buurt die ik me niet helemaal meer herinner (Ik heb daar ook moeten keren) - Jan Frans Gellyncklaan - Antwerpsesteenweg/Koningin Astridlaan - Duffelsesteenweg (parkeren op de eerste parking die gelegen is rechts van de straat) - Koningin Astridlaan - Neerveld.

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door lerenrijden123 » 05 feb 2018, 15:43

In welk examencentrum ben je geweest?
Sint-Denijs Westrem
Zat de examinator naast of achter jou?
Achter de instructeur aan de rechterkant.
Het keren in de straat: in hoevere mocht je zelf de plaats kiezen?
Ik mocht volledig zelf kiezen.
Het parkeren achter een auto: wat moest je juist doen?
In tegenstelling tot wat ik al gelezen had, was er behoorlijk weinig ruimte om te parkeren (rechts achter). Dat had misschien te maken met het feit dat ik de wagen die hij bedoelde al voorbij gereden was, omdat hij gewoon zei "die auto". De baan stond immers vol met auto's, dus was er een beetje een communicatieprobleempje.
Voorafgaande controles: wat heeft hij gevraagd?
Waar let je allemaal op? Spiegels, hoofdsteun, been lichtjes gebogen, gordel, polsen op het stuur. Dan knipperlichten, pharen, dimlichten, etc.
Ben je met de rijschool (welke?) of een begeleider geweest ?
VAB

De risicoperceptietest is eigenlijk echt totaal niet moeilijk. Ik had 9 op 10, en had denk ik 10 op 10 kunnen halen, maar ik was aan het twijfelen. In het filmpje reed er rechts achter je een bus op de busstrook en jij moest rechts afslaan. Die bus was nog redelijk ver weg, maar de vraag was of de bus je wilde inhalen. Ik heb dat dus niet aangeduid, maar misschien moest dat wel zo zijn. Als je gewoon goed oplet bij die filmpjes, is dat totaal niet lastig.

Het was mijn eerste keer. De examinator was vriendelijk en correct. Het is een man van Brussel of Wallonië denk ik, want je hoorde een licht Frans accent.

Mijn route was (voor zover ik me kan herinneren):

Poortakkerstraat uit, op de tweede rotonde (Cardoen) richting The Loop (dus niet naar Kortrijksesteenweg), The Loop over op die brug, B402 richting de R4, dan de R4 op en er af aan Tweebeekenstraat. Dan naar ovaal van Zwijnaarde, afrit Merelbeke (Tramstraat). Daar een beetje rond gereden en per ongeluk op een bedrijfsterrein gereden (Nieuwescheldestraat). Daar mogen keren en parkeren, en dan terug op de Heerweg-Noord. Gestichtstraat gedaan, R4 terug op. Eraf aan Schoonmeersen en dan via The Loop terug naar het examencentrum.

Het was met de hakken over de sloot, maar uiteindelijk liet de examinator me er toch door. Onvoldoende omdat ik een tweetal meter te vroeg van rijstrook wisselde en over een witte streep reed, voorbehoud omdat ik de binnenste cirkel van de rotonde nam doordat mijn snelheid eigenlijk te hoog lag. Dit was te wijten aan stress, maar natuurlijk ook aan mezelf. Het heeft dus niet veel gescheeld, maar ik ben toch blij dat ik erdoor ben. Gelukkig maar een keer stilgevallen, want ik ben de auto van de rijschool niet echt gewend. De examinator zal goedgezind geweest zijn. Hij en de instructeur hebben niets tegen elkaar gezegd, dus het was erg stil.

Ik ben blij dat ik ervan af ben, maar het is ook wel wat dubbel gevoel, omdat ik mij vrij hard schaam voor die fouten. Vooral omdat er mensen voor minder buizen... Maar ja, ik mag toch ook wel blij zijn met mijn rijbewijs nu, denk ik dan.

Aan iedereen die examen moet afleggen: veel succes! Die examinators zijn heus niet allemaal boemannen. Integendeel, de mijne was vrij vriendelijk! En hij heeft mij erdoor gelaten terwijl ik mezelf zou gebuisd hebben :p Veilige kilomters aan iedereen!

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door Danferno » 01 feb 2018, 15:14

- In welk examencentrum ben je geweest?
Haasrode
- Zat de examinator naast of achter jou?
Schuin achter
- Het keren in de straat: in hoevere mocht je zelf de plaats kiezen?
Moest keren ergens in de straat (maar straat was overal hetzelfde, dus ervoor gekozen om een eindje door te rijden zodat ik langs beide kanten de auto's goed kon zien aankomen.
- Het parkeren achter een auto: wat moest je juist doen?
Parkeren achter een grote volvo, tweede auto was super ver weg.
- Voorafgaande controles: wat heeft hij gevraagd?
Koelvloeistof aanwijzen, lichten opzetten en afstellen stoel.
- Ben je met de rijschool (welke?) of een begeleider geweest ?
Begeleider.
- Als je met een begeleider geweest bent, wie was het ? (geen namen maar vb: papa, mama, oom, tante, vriend(in) enz....)
Papa van vriendin, die moest ook de GPS instellen.

Resultaat: geslaagd!

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door Benny Stinkens » 17 jan 2018, 18:22

DeadZeus schreef:Op mijn blad stond niets buiten RESULTAAT: OW, Wat betekent dit?
Resultaat Openbare weg. :idea:

Proficiat met je slagen 8)

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door DeadZeus » 17 jan 2018, 13:28

- In welk examencentrum ben je geweest?
Deurne

- Zat de examinator naast of achter jou?
Hij zat vlak achter mij

- Achteruit rijden:
Eens in een straat zei hij plots dat ik mij naast een bepaalde auto mocht zetten om dan achteruit te rijden tot " de blauwe auto". Zo gezegd zo gedaan. Tijden het achteruit rijden goed in spiegels gekeken voor eventuele achterliggers en of ik recht aan het rijden ben en het was inorde.

- Het parkeren achter een auto: wat moest je juist doen?
Ik moest links van de straat parkeren. Hij zei "parkeer maar achter die grijze auto". Om zeker te zijn vroeg ik "die Megane?" Ja zegt hij. Zo gezegd zo gedaan. Nog nooit zo mooi geparkeerd. Aan de linkerkant is het wel een pak makkelijker. Achteraf zei mijn vader dat hij wat schrik had omdat ik vlak voor een garagepoort stond. En dat ik daardoor zou buizen. Ik had de poort ook gezien maar ik weet dat men je niet zal "foppen" dus ik maakte mij hier geen zorgen over.

- Voorafgaande controles: wat heeft hij gevraagd?
Zithouding, hoe de spiegels moeten staan, pinkers, lichten

- Ben je met de rijschool (welke?) of een begeleider geweest ?
Met mijn vader, heb nooit rijschool gevolgd. Het was mijn tweede poging: GESLAAGD. Zijn grijze haren trokken gewoonweg terug in zijn hoofd toen hij dat hoorde.

de eerste maal was ik gebuisd vanwege mijn remtechniek en omdat ik even 60 reed in zone 50 (had bord zone 50 binnen 50m niet gezien dus ik begon pas af te remmen bij het effectieve bord van 50). Als ik afremde bij bv. een rood licht, drukte ik de rem in en meteen ook de koppeling in. Blijkbaar moet je wachten tot je bijna stilstaat om de koppeling in te duwen. Dit heb ik dus afgeleerd en op het examen heb ik dan ook vaak op de motor afgeremd.

Toen ik vertrok met de GPS had ik wel een dilemma, de GPS houd niet egt rekening met de oprit/afrit van het centrum dus het was niet duidelijk voor mij of ik naar links of rechts moest afrijden, ik koos rechts. En dan zei de examinator, "hoe? Langs hier? dat kan niet, de bestemming is de andere kant op". Ik zeg gewoon eerlijk ja met die oprit gaf mijn GPS dat niet duidelijk aan. Hij zal wel hercalculeren. Dan zijn hij dat ik mocht draaien en verder de gps volgen. Ik had schrik dat hij dit als tussenkomst zou noteren. Maar dat heeft hij niet gedaan wat ik ook wel correct vind. Bij het afrijden van het centrum is het moeilijk te zien op de GPS hoe je er juist af moet rijden. Dus ik ben blij dat hij dat niet heeft genoteerd als minpunt.

Op mijn blad stond niets buiten RESULTAAT: OW, Wat betekent dit?

Nog een laatste opmerking, toen ik op het einde het examencentrum terug opreed wist ik al dat ik geslaagd was, ik wist gewoon dat ik goed had gereden. Toen ik in een vak ging parkeren op de parking van het centrum kon ik er gemakkelijk gewoon vooruit inrijden. ik dacht bij mezelf niets van, ik ga stoefen. ben er achteruit ingereden (iets waar ik een tijdje geleden heel veel moeite mee heb gehad) en had nog nooit zo schoon in een vak gestaan als nu. Kers op de taart.

Ik voel me nog wel niet klaar om in volle spits in Stad Antwerpen of Brussel te rijden eerlijk gezegd, nog wat oefenen daarvoor!

Ik bezoek deze site/forum dagelijks sinds maanden geleden, en af en toe dingen opgevangen die mij zeker hebben geholpen, waarvoor dank.

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door Laurens123 » 15 jan 2018, 23:43

In welk examencentrum ben je geweest?
Alken
- Zat de examinator naast of achter jou?
Links achter mij.
- Het keren in de straat: in hoevere mocht je zelf de plaats kiezen?
“In deze straat moet je keren, kies maar een plaats.”
- parkeren achterwaarts tussen 2 auto’s: iets te fel naar links geparkeerd, wel tussen de lijnen en recht. Hiervoor een onvoldoende gekregen.
- Voorafgaande controles: wat heeft hij gevraagd?
Bandenslijtage, zithouding, lichten en achter ruit verwarming.
- Ben je met de rijschool (welke?) of een begeleider geweest ?
In totaal 12u rijles gevolgd maar met begeleider (vader) geweest.

Vraag: Het was al de tweede keer dat ik deze examinator had, ik persoonlijk vind dat hij dingen zoekt om je te buizen. Nu vroeg ik me af is het mogelijk dat ik mijn volgende rijexamen deze examinator nog eens krijg? En zo ja, kan ik dit dan weigeren?

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door de rijprof » 21 dec 2017, 22:37

proficiat :wink:

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door Nicky » 21 dec 2017, 18:45

- In welk examencentrum ben je geweest?
Wevelgem - Moorsele

- Zat de examinator naast of achter jou?
Achter de begeleider van de rijschool.

- Het keren in de straat: in hoevere mocht je zelf de plaats kiezen?
de examinator stuurde mij een straat in in gullegem, en daar mocht ik zelf kiezen waar ik zou keren in de straat

- Het parkeren achter een auto: wat moest je juist doen?
de examinator stuurde mij een rustige straat in, een straat verder dan waar ik moest keren in de straat, en daar mocht ik achter een grijze wagen S-parkeren. 1ste keer niet goed gelukt, en raakte de borduur (er niet op). en heb gezegd dat ik het nogmaals ging doen, en dan was het perfect.. die verdomde stress ook!

- Voorafgaande controles: wat heeft hij gevraagd?
de pinkers, de grootlichten, mistlamp achteraan en remlicht. en claxon

- Ben je met de rijschool (welke?) of een begeleider geweest ?
met de rijschool, VTIR Kortrijk, --> aan te raden rijschool. Heel veel geleerd! en goed ondersteund bij het examen zelf.
.

Ook heb ik de risicoperceptietest ondergaan, eigenlijk een vrij makkelijke test, had een 8/10. je moet een 6/10 halen om te slagen.
Dan de controles vooraf gedaan en dan mocht ik naar de rijbaan vertrekken. Het examen heeft plaatsgevonden Gullegem, Heule, Bissegem, Kuurne.
Eigenlijk de banen die ik heel goed kende (heb ik even geluk gehad qua route!).
Heeft ook niet lang geduurd 30 - 40 min. maar de meest stressvolle tijd van men leven denk ik.
Heb 1 voorrang van rechts gemist, en reed niet vlot genoeg volgens de examinator (op baan van 70 reed ik 65 - 67 enz...) toen ik dat vermelde aan mijn begeleider van de rijschool was hij ook verbaast dat ik niet vlot genoeg reed... :lol: zijn reactie was "gohja ze moeten toch altijd iets kunnen zeggen hé". Buiten die 1ne voorrang van recht heb ik een goed parcours afgelegd en ben dus geslaagd!.
Mijn theorie was ik van de 1ste x door en mijn praktijk nu ook van de 1ste x door. Ik heb 4,5 maand met voorlopig rijbewijs 18 maand gereden en meteen geslaagd.. Oefenen is de boodschap. :wink:

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door Umm1997 » 28 nov 2017, 17:31

Bedankt

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door Inazuma » 28 nov 2017, 16:37

Umm1997 schreef:
28 nov 2017, 14:41
nwat de codes op mijn blad willen zeggen

1. Utulisation du vehicule: insuffisant
1/2.00 rétroviseur
Meer of met meer nadruk in de spiegels kijken.
1/7.00 technique de freinage et de ralentissement
Je remtechniek is verkeerd
6 priorite: mauvais
6/6.00/1 b1
Remarques: vp
B1 is het voorrangsbord met de omgekeerde driehoek.

VP ... Véhicule Prioritaire ?

6/6.00 signaux b1-5 (m9-10)
Uitkijken voor (brom)fietsers uit beide richtingen waar je voorrang moet verlenen
M9/M10 zijn de witte onderborden bij een voorrangsbord die er p wijzen dat (brom)fietsers in beide richtingen mogen rijden op het fietspad dat je dwarst ...

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door Umm1997 » 28 nov 2017, 14:41

Beste jongeren,

Willen jullie hieronder even vertellen hoe het nieuwe praktijkexamen is verlopen?

Voorbeeld:
- In welk examencentrum ben je geweest
Brussel
- Zat de examinator naast of achter jou

Achter
- Het keren in de straat: in hoevere mocht je zelf de plaats kiezen?

Nvt
- Het parkeren achter een auto: wat moest je juist doen?
Nvt
- Voorafgaande controles: wat heeft hij gevraagd?

Bandenspanning, lichten, geluidtoestel
- Ben je met de rijschool (welke?) of een begeleider geweest ?

Begeleider
- Als je met een begeleider geweest bent, wie was het ? (geen namen maar vb: papa, mama, oom, tante, vriend(in) enz....)

Vader

,ik ben gefaald door een voorrang van rechts,

Ik wil weten wat de codes op mijn blad willen zeggen

1. Utulisation du vehicule: insuffisant
1/2.00 rétroviseur
1/7.00 technique de freinage et de ralentissement
6 priorite: mauvais
6/6.00/1 b1
Remarques: vp
6/6.00 signaux b1-5 (m9-10)

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door wiel6 » 20 nov 2017, 18:19

- In welk examencentrum ben je geweest?
Asse (Mollem)
- Zat de examinator naast of achter jou?
Rechts achter mij.
- Het keren in de straat: in hoevere mocht je zelf de plaats kiezen?
De examinator liet me een straat inrijden en ik draaide in 3x.
- Het parkeren achter een auto: wat moest je juist doen?
Rechts inparkeren, verliep niet vlekkeloos maar stond uiteindelijk mooi geparkeerd.
- Voorafgaande controles: wat heeft zei gevraagd?
Koelvloeistof.
- Ben je met de rijschool (welke?) of een begeleider geweest ?
Opleiding via Rijschool Dirk (zeer tevreden over) maar zelf naar het examen geweest met mijn moeder.
- Als je met een begeleider geweest bent, wie was het ? (geen namen maar vb: papa, mama, oom, tante, vriend(in) enz....)
Moeder

Vertel er ook even bij of je rijschool hebt gevolgd of enkel met begeleider hebt leren rijden.
Rijschool Dirk & met beide ouders.

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door gast369 » 04 nov 2017, 11:51

- In welk examencentrum ben je geweest? Kontich
- Zat de examinator naast of achter jou? Achter mij

- Voorafgaande controles: wat heeft hij gevraagd? Remvloeistof aanduiden, pinkers, ruitenwisser, achterruit en voorruit ontwaseming, alle lichten, claxon, zitpositie.

- Ben je met de rijschool (welke?) of een begeleider geweest ? vrije begeleiding
Vertel er ook even bij of je rijschool hebt gevolgd of enkel met begeleider hebt leren rijden. 20 uur rijles dus rijbewijs 18m (ook al een rijbewijs 36 m gehad)

Ik vond de risicoperceptietest vreemd genoeg wel moeilijk. Ik heb altijd maar 1 antwoord aangeduid, omdat ik superhard lette op alle 'buitengewone' situaties, oei daar is een fiets, daar is een voetganger wat gaat die doen, en als er dan een antwoordmogelijkheid bijstond van iets heel simpel als 'er reed een auto achter mij' dat ik daar dus totaaaaaaaaaal niet op gelet had en het dus gewoon niet wist. Ik had uiteindelijk 5/10

Mijn examinator kwam eraan en ik wist meteen hoe laat het was. Ik lees veel ervaringen van mensen als 'hij/zij stelde me meteen op mijn gemak', maar mijn examinator deed een beetje het omgekeerde. Het was een heel formele stuurse man en ik vond hem niet zo vriendelijk of bemoedigend (mijn papa vond het ook). Ik ben uiteindelijk niet geslaagd door een paar stomme zenuwachtigheidsfoutjes en ik leg die schuld niet bij hem, maar een iets vriendelijker persoon had wel fijn geweest en dan was ik misschien ook wat minder zenuwachtig geweest. Hij noemde me tijdens het rijden ook een keer heel onvriendelijk 'kind' omdat ik iets verkeerd deed (ik ben 24?) wat ik ook nogal respectloos vind.Ik was beleefd tegen hem en sprak hem aan met 'u' dus dan verwacht ik ook wel iets van wederzijds respect.

Mijn manoeuvres waren keren in een straat en links achter een auto parkeren en die waren perfect.

Wat heb ik fout gedaan: toen ik moest parkeren wou ik eerst het verkeer achter me doorlaten dus ik zette me even opzij, maar de auto's bleven gewoon wachten, ik had dus gewoon meteen van de eerste keer me moeten parkeren ipv me aan de kant te willen zetten. Later moest ik invoegen op een vrij grote baan (2 rijstroken links en rechts). ik voegde in op de linkse rijstrook en bleef daar dan ook op rijden, de examinator zei dat dat niet mag en dat ik altijd op de rechtse strook moet rijden. Door dit incident zat ik met het woord 'rechts' in mijn hoofd en hij zei, sla links af en ik heb ... rechts afgeslagen. Pure zenuwen natuurlijk. En dat was dan een straat waar we niet inmochten (enkel voor plaatselijk verkeer). Hier zei hij ook de fameuze woorden 'hier moogt ge niet in rijden he kind' tegen mij. Deze fout was wellicht de doodsteek van mijn examen. Ik heb ook niet meer een stuk met de GPS mogen rijden, daardoor wist ik zeker dat ik er niet door was. Hij zei ook nog op het einde dat als je links wil afslaan je niet tegen de rechtse boord van de straat mag staan. Hij zei ook dat ik niet zelfzeker genoeg rij. Maar het probleem was eigenlijk dat ik ontzettend vaak niet wist of een bepaalde straat nu 30 of 50 was en daardoor heb ik vaak 30 gereden voor de zekerheid. (te snel rijden in een zone 30 is gegarandeerd een buis dus liever wat te traag dan). Ik had de dagen ervoor nochtans veel in kontich rondgereden en ik herkende heel wat baantjes, maar de snelheid is vaak niet aangegeven (je moet onthouden dat je ergens in een andere straat een bepaald bord gezien hebt en dat blijft dan gelden tot je een nieuw bord gezien hebt of een einde zone bord). Over het algemeen zijn de zone 30 straten nog wel goed aangegeven dus misschien moet ik de volgende keer er wat vaker vanuit gaan dat het 50 is.

1 opmerking vond ik onterecht: op een kasseiweg reed ik net geen 30, hij zei dat ik sneller moest rijden want dat het 50 was. Ik rijd met een klein autootje van 20 jaar oud, het was hard aan het schokken en rammelen op die kasseien en het klonk echt niet deugdzaam voor mijn ouwe ros. Ik zeg 'ja maar die kasseien, mijn autootje ...' en hij zegt 'da's een corsa, die kan daar wel tegen'. Sorry, maar mijn auto klonk alsof hij ter plekke uit elkaar ging vallen... Ik dacht dat de maximumsnelheid niet verplicht is, maar dat je je steeds moet aanpassen aan de situatie. Op die baan zou ik nooit 50 rijden, en mijn vader zei achteraf ook dat hij daar geen 50 zou rijden. Dat was het enige. Binnen een maand terug examen, fingers crossed dus, hopelijk leert er iemand iets uit mijn relaas :)

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door gast12 » 13 okt 2017, 15:49

Examen Moorsele:

Het was de eerste keer voor mij, ik had 8 op 10 op de risicoperceptieoefening. Ik had hiervoor nog op dit forum gelezen dat je dit zeker niet mocht onderschatten, maar eigenlijk valt die test goed mee hoor. Je krijgt van te voren de optie om een oefenfilmpje te bekijken en daar een vraag voor te beantwoorden. Dat filmpje is in hetzelfde genre als die op het echte examen daarna. Alle 5 de filmpjes waren voor mij heel duidelijk, mijn tip is om meer voor je te kijken dan achter je, meestal zal de vraag gaan over wat je voor of naast je hebt gezien. Bvb: iemand haalde je in, een fietser kwam van links of rechts de baan opgereden, een bus had zijn 4 richtingsaanwijzers aan, er rijdt een fietser voor je op de rotonde etc. Echt goed te doen.

Voorafgaande controles: ik moest aangeven hoe je kon checken of je banden aan vervanging toe waren, alle lichten eens aanzetten (stand-, dim-, mist-
en grootlichten), richtingsaanwijzers aanzetten en claxonneren.

Examen zelf: Ik moest beginnen met de GPS een 10tal km zelfstandig ergens naartoe te rijden. Ik kreeg de manoeuvres keren in de straat en achteruit parkeren in een vak. Daarna moest ik nog even rijden met de instructies van de examinator, een stuk autosnelweg en een stuk bebouwde kom. Na een 25tal minuten keerden we terug naar het examencentrum.

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door annoooo95 » 13 okt 2017, 13:34

Als het een hulp is voor andere mensen:

eerste keer Asse: dit was op een woensdag rond 12 uur, in principe zou dit wel moeten lukken maar het is toch wat moeilijker op die data aangezien het vrij druk is en veel fietsers (ook kinderen die fietsen). Eerste keer was ik niet door.

tips: zorg er echt goed voor dat je naar de borden kijkt zoals verbodsbord enkel bewoners, meestal zullen ze niets zeggen en moet je zelf die keuze maken... als het verder zo druk was als bij mij naar mijn mening best even stoppen voor een fietspad want die spelende kinderen en fietsers soms echt onverwacht het gaat vrij snel stoppen lijkt me safer om beter te kunnen kijken (tenzij je echt zeker bent dat er niets komt)

tweede keer Asse: dit was op een vrijdag (afspraak kunnen maken enkele dagen na mijn eerste) en ik vond persoonlijk de examinator erg vriendelijk stelde me op mijn gemak en ik had het goed gedaan

tip: bij vooruit parkeren als het gaat ga voldoende naar rechts/ links voor je in de parkeerplaats gaat zodat je correct staat niet scheef.. nog een tip voor risico perceptietest ik persoonlijk kijk enkel naar achteruitspiegel en vooruit (zijspiegels is veel te harde multitasken dan ga je iets missen van de andere).. in het praktische natuurlijk erg veel die zijspiegels gebruiken erg belangrijk.. ik persoonlijk let enorm op voorrang van rechts en vertraag meestal soms zelf volledige stop voor echt zeker zijn.. ken je voorafgaande controles echt van buiten en bij het rijden probeer te relaxen al is dat moeilijk en nog laatste tip 2 uur rijschool helpt echt voor te weten waar je staat (ik heb 2 uur rijschool gedaan al de rest thuis)

Omhoog