**** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

Plaats een reactie

Bevestigingscode

Typ enkel de gevraagde letters over. De code is niet hoofdlettergevoelig en bevat enkel letters.

Bevestigingscode
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten

Heb je een probleem met een boek en/of SMS code?

De forum medewerkers kunnen je hier niet mee helpen!

Klik hier voor meer hulp.

   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door Guest » 16 mei 2018, 16:22

- In welk examencentrum ben je geweest?
Moorsele

- Zat de examinator naast of achter jou?
Rechts achter mij

- Het keren in de straat: in hoevere mocht je zelf de plaats kiezen?
Ik kreeg een zéér rustige straat waar ik zelf mocht kiezen waar te keren, had plaats genoeg om een ideale plaats uit te kiezen.

- Het parkeren achter een auto: wat moest je juist doen?
Terug in een zéér rustige straat. Moest mij rechts parkeren achter een auto, moest dus zelfs niet parkeren tussen twee auto's.

- Voorafgaande controles: wat heeft zij gevraagd?
Remvloeistof, pinkers, dimlichten, grootlichten, stoplicht, claxon

- Ben je met de rijschool (welke?) of een begeleider geweest ?
Ik heb 20u rijschool gevolgd, vorig jaar met de rijschool examen gedaan maar niet geslaagd. Deze keer met begeleider geweest.


Alles ging eigenlijk heel erg vlot. Vorig jaar (in de oude regeling) gebuisd geweest wegens veel te zenuwachtig, nu (met een extra jaar meer rij-ervaring) heel erg kalm gebleven. Het hielp ook wel dat de vrouwelijk examinator een zeer kalm en vriendelijk persoon was, dat stelde mij meteen op het gemak. Toeval wil nu wel dat ik in de nieuwe regeling examen had maar net de twee 'oude' manoeuvres moest doen. Risico-perceptietest makkelijker dan de oefeningen die online te vinden waren, 8/10. Rijden met GPS houdt eigenlijk niets in: als je veel gereden hebt rond het examencentrum bij het oefenen ken je die wegen bijna vanbuiten.

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door Inazuma » 13 mei 2018, 00:01

kivo2013 schreef:
12 mei 2018, 09:43
Beste, ik heb model18mnd, maar de vraag is of ik een begeleidend persoon moet meenemen? Want niemand kan maandag meegaan met mij
Dus ik zit nu in de war of ik iemand moet meenemen als begeleidend persoon
Waar is 't te doen ?

inschrijvingsbewijs
geldig verzekeringsbewijs
gelijkvormigheidsattest / certificate of conformity

je voorlopig rijbewijs,ID kaart

begeleider ID en rijbewijs

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door DWB » 12 mei 2018, 13:55

De begeleidende persoon is eender wie die acht jaar zijn rijbewijs heeft en bereid is om tijdens het rijexamen naast jou te zitten. Kun je echt niemand vinden?

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door GRO » 12 mei 2018, 13:19

Beste, dat staat allemaal in ons praktijkboek dat je gratis hebt kunnen donloaden toen je via de site de theorie leerde.
Dezelfde papieren die je altijd in je wagen moest hebben toen je oefende.

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door kivo2013 » 12 mei 2018, 10:04

Ok bedankt voor de info.
- Als ik met mijn eigen auto examen afleg, moet ik dan papieren van mijn auto voorleggen, zoja welke papieren vd auto?

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door GRO » 12 mei 2018, 09:50

Heb je een model 18 maanden, dan heb je geen begeleiders op je rijbewijs staan. Dan moet je naar het examen met een begeleidend persoon
Dus JA, zoals ik al schreef, je moet een begeleidend persoon meenemen.
Als niemand kan meegaan, dan heeft het ook geen zin om te gaan, want dan mag je niet eens beginnen.
Je zult wel moeten betalen.

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door kivo2013 » 12 mei 2018, 09:43

Beste, ik heb model18mnd, maar de vraag is of ik een begeleidend persoon moet meenemen? Want niemand kan maandag meegaan met mij
Dus ik zit nu in de war of ik iemand moet meenemen als begeleidend persoon

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door GRO » 12 mei 2018, 05:37

Het heeft te maken met welk soort rijbewijs je hebt.

Heb je model 36 maanden, dan heb je een of twee begeleiders die op je VR staan vermeld. Een van die twee moet meegaan als je met een eigen voertuig examen gaat afleggen (en dus niet met een rijschool).
Heb je een model 18 maanden, dan heb je geen begeleiders op je rijbewijs staan. Dan moet je naar het examen met een begeleidend persoon (als je niet met een rijschool gaat)

Heb je indertijd ons praktijkboek gedownload, neem het dan nog even door. Het staat daarin uitgelegd.

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door Gast » 12 mei 2018, 02:14

Hallo,
ik had een vraagje, maandag heb ik rijexamen en moet ik met een begeleider mijn examen afleggen? ik heb wel 20u rijles gevolgd en mag alleen rijden. alvast bedankt!

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door girl24 » 07 mei 2018, 11:08

- In welk examencentrum ben je geweest?
Sin denijs westrem

- Zat de examinator naast of achter jou?
rechts achter mij

- Het keren in de straat: in hoevere mocht je zelf de plaats kiezen?
het keren in de straat heb ik niet moeten doen, heb alleen rechts achter een auto moeten parkeren (dus als er een vrije ruimte is achter een auto daar in rijden)

- Het parkeren achter een auto: wat moest je juist doen?
het parkeren achter auto heb ik niet moeten doen, wel loodrecht achteruit naast 2 auto's moeten parkeren (ging niet zo vlot, stond op de witte lijn, moest ook uitstappen en daarna weer instappen maar de examinator heeft er niets op gezegd, maar zal het wel opgeschreven hebben)

- Voorafgaande controles: wat heeft zij gevraagd?
waar je banden moet oppompen, de lichten allemaal moeten aan doen, inclusief de pinkers en de claxon moeten indrukken.

- Ben je met de rijschool (welke?) of een begeleider geweest ?
ik heb 20u les gevolgd in een rijschool in gent.


Uiteraard geslaagd voor men praktisch examen 8/10.
Ik geloof van sinds 2017 is er een Risicoperceptietest , dit is een test, dat je op de computer 5 vragen + 5 filmpjes krijgt te zien en uiteraard zeer goed moet kijken en achteraf kan antwoorden wat de juiste antwoord(en) zijn.
Alleen voor in de bochten heb ik onvoldoende. maar daar kan ik nog aan oefenen, ik heb altijd mij aan de snelheid gehouden en van zo ver mogelijk gekeken. ik heb in vrij rustige straten gereden, (zone 30 & 50)
De Examinator was een vrouw en zeer vriendelijk, het haf mij een goed gevoel. ik had eerst veel zenuwen maar achteraf eenmaal ik begon te rijden ging het vlot. ben dus zelf zeer tevreden!

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door cricket » 03 mei 2018, 18:31

Hello,

Ik ben ook 2 keer niet geslaagd. Heb examen afgelegd in brussel schaerbeek met de autoschool. De 1ste keer had ik niet genoeg kijktechniek en remtechniek, heb er beter op geoefend en vond dat ik het beter deed.

Ik heb dus met dezelfde autoschool mijn 20 uren gedaan, attest gehad en ongeveer 9 maanden geoefend met nog een vriend van mijn man erbij om alles goed aan te leren. Heb een opel corsa van 2004 aangekochte en motor en auto toch anders dan die van de rijschool, was dus een beetje aanpassen om ermee te rijden. Bij mij moet ik meer gas geven dan koppeling, bij rijschool was het andersom.

Mijn 1ste examen was 11/04 gebuisd, de 2de 30 april en heb dan met mijn broer de zondag op parking goed geoefend en alles ging prima.
Het verschil is dat de begeleider van de autoschool niet diegene is dat ik had tijdens mijn 20u, en deze komt zeer arrogant over, geeft geen advies of uitleg, je stapt in in de auto zegt voilà dat zijn de lichten, automatisch buitenspiegels en ga nu maar in de zaal wachten. Hij stresseert je meer dan wat anders. Al 2 keer dat ik zo gestresseerd bent vertrokken. De auto is ook anders en het vertrekken ook, dus stond er als opmerking: erreur de demarrage

Dus de 30ste april heeft hij mijn ruiten goed gezet, mijn fout is dat ik niet goed gekeken heb of ik de zijkant van de auto goed zag en dus bij het parkeren zag ik de banden niet, resultaat slecht geparkeerd tegen de stoep.

2de fout, voorrang van rechts, ik stop maar de auto die moest doorrijden stopte ook, ik ga dus verder en was fout, dus gebuisd voor die 2 redenen.

Ik heb nu mijn 6 uren al gepland en de praktische examen de dag na de 2 laatste uren en de eerste 5 uren is opnieuw met mijn vorige lesgever en laatste uur met die arrogante die de dag van de examen meekomt.
Ik heb dan tijd om situatie aan de vorige uit te leggen en te vragen dat hij zich met mij concentreert op het goed vertrekken met DIE auto zonder schokken en remtechniek goed aanleren en de juiste instellingen van die elektrische spiegels zodanig ik goed kan parkeren.

Met mijn auto parkeer ik foutloos, dus ligt het toch aan het feit dat ik die auto niet gewoon ben, en is geen optie om met mijn auto te gaan, hij is te oud en soms passeren de vitessen van 2 naar 3 niet of moeiteloos hihi.

Hopelijk dat het de 3de keer de goede is. Mijn broer, zelfde autoschool, zeflde probleem gehad en ook 3de keer erdoor.

Sorry voor mijn relaas, maar moest er eventjes uit, heb juist 540 euro neergelegd voor die 6 uurtjes en praktijkexamen pfff.

Indien jullie tips hebben, ze zijn welkom

Groetjes,
christine

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door cricket » 03 mei 2018, 10:57

Bedankt voor de tips, heb het ook nodig, ook 2 keer gebuisd :x

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door GRO » 26 apr 2018, 18:03

Nuttige tips.

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door pingüina » 26 apr 2018, 10:50

Hoi allemaal! hier mijn volgende tips om te slagen voor het rijexamen. Bij mij is het bij de 2de poging gelukt en deze zaakjes en tips van andere mensen hebben mij geholpen:
- Leg je afspraak voor het rijexamen niet vast tot dat je je echt heel goed voelt bij het rijden. Tot dat je denkt hebt: dit zit goed, ik zou overal mijn plan kunnen trekken, zelfs door druk verkeer in Brussel bvb :-) En ga ook naar die plekken rijden die voor jou op dat moment de juiste uitdaging vormen, tot dat je voelt dat je "alles aan kan"! :-D
- zelfzekerheid en kalmte zijn de "clue". En vanwaar komt zelfzekerheid? uit herhaling herhaling en herhaling, uit heeeeel veel rijden. Dat je die manoeuvres zo vaak hebt uitgevoerd, dat je echt het gevoel krijgt "dit lukt", en zo vaak bent gaan rijden, dat het echt in de vingers zit, dat je die staat van constante alertheid gewoon bent.
- neem een opfrissingles met professionele begeleider-begeleidster dagen of weken voor het examen. Die laatste tips zijn belangrijk, om daar nog 's even voor te oefenen.
- vertel tegen niemand welke dag je examen hebt (behalve je begeleider/begeleidster natuurlijk :D :-) dat legt minder druk op je prestatie die dag
- wat ik deed: ga eens als je auto geparkeerd staat, op de plaats waar de examinator gaat zitten, van achteren rechts in je auto. En vraag jezelf: waarop zou ik letten, moest ik examinator zijn? hoe kan ik beoordelen of iemand veilig kan rijden? en handel ernaar :-)
- de dag zelf: tegen de examinator/examinatrice: zeg zeker niet "ik ben zenuwachtig". Ze zijn die in hun ogen "excuses" beu, denken; als je goed kunt rijden, hoef je niet zenuwachtig te zijn. Gedraag je zelfzeker maar toch op een manier ook nederig. Gewoon "ja" en "nee". Beschouw hem/haar een soort gps :-)
- wees helemaal "in net nu" tijdens het rijden. "Zoekend kijken" naar elk element in het verkeer dat belangrijk is en kan zijn voor jou.
- in de spiegels kijken, daar kun je echt niet mee overdrijven. Om de enkele seconden, kijk in de nodige spiegels! Voor mij was het goed om te onthouden; vóór alles wat je doet, moet je eerst in de spiegels gekeken hebben (=veranderen van rijstrook, invoegen, parkeren, enz enz, werkelijk voor alles!)
- tijdens het examen: verwacht het onverwachte: elke verkeerssituatie op elk moment is anders,maar met genoeg ervaring, komt dit goed!
- ZEER alert zijn voor voorrang van rechts! dit is echt cruciaal :-) geen voorrangsweg of ander voorrangsbord? let goed op rechts, laat aan de examinator zien dat je daar heel goed op let! ik was echt als een maniak aan het kijken naar straatjes van rechts in centrum Kontich, en bingo! er kwam er een op een goede snelheid aan tijdens het examen, dus, gelukkig!. Mijn fout was dat ik die zelf te weinig nam als ik dan op mijn beurt van die voorrang genoot, als ik zelfs van rechts kwam (:-) ook belangrijk! gelukkig de enige fout.

Ik wens iedereen zeer veel kalmte en zelfvertrouwen voor jullie examen!

Re: **** PRAKTIJKEXAMEN !!!! ****

door asdfl55 » 22 apr 2018, 13:14

Ik ben geslaagd.

- In welk examencentrum ben je geweest?
Wevelgem.
- Zat de examinator naast of achter jou?
Achter mij.
- Het keren in de straat: in hoeverre mocht je zelf de plaats kiezen?
Helemaal zelf kiezen. Ze zeggen gewoon "in deze straat mag je dan keren."

- Het parkeren achter een auto: wat moest je juist doen?
Niet moeten doen. Mijn manoeuvres waren: keren in de straat en loodrecht vooruit rechts in een vak parkeren.

- Voorafgaande controles: wat heeft hij gevraagd?
Alle lichtstanden (dim-, mist-, stand-, grootlichten), pinkers, claxon en eens op de rem duwen. Ook aantonen hoe je de bandenspanning controleert en hoe je de bandslijtage kunt zien.

- Ben je met de rijschool (welke?) of een begeleider geweest ?
Rijschool VTIR Kortrijk. Ik ben hiervoor al met een andere rijschool geweest en ik moet zeggen dat die mij veel minder begeleidde en dat ik bij VTIR veel dingen hoorde qua tips die ik nooit had gehoord bij de andere rijschool. Ik raad deze rijschool dus zeker aan in Kortrijk.

Vertel er ook even bij of je rijschool hebt gevolgd of enkel met begeleider hebt leren rijden.
Ik heb in totaal 32 uren rijschool gevolgd en daarnaast ook nog met mijn begeleider gereden. Ik was echter een aantal keer gebuisd op het praktijkexamen. Ik had eigenlijk al de moed opgegeven en dacht dat het me nooit zou lukken, omdat de stress me steeds de das omdeed op het examen, terwijl het in de lessen steeds goed ging. Daarom aan allen die in hetzelfde schuitje zitten, ook al moet je een paar keer teruggaan, het komt echt wel goed!

Examen zelf
Ik heb in Heule en Gullegem gereden. Een stuk R8 gehad en ik mocht van Heule met de GPS naar het examencentrum terugkeren.

Risicoperceptie test
Was eenvoudig, gewoon goed kijken. Ik had 8 op 10 deze keer, de keren ervoor 9 en 10 op 10.

Omhoog