Examencentrum moorsele- Wevelgem

Alles i.v.m. praktijkopleiding en examen.
popje
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 jul 2009, 18:06
Locatie: W-Vl

Examencentrum moorsele- Wevelgem

Bericht door popje »

Hoi

Gisteren heb ik voor de 2 de maal mijn praktisch rijexamen afgelegd met als resultaat geslaagd!

Hieronder vind je een overzichtje van gisteren:

Examencentrum: Moorsele (Wevelgem)
Examinator zat achteraan de auto

keren in straat: mocht ik volledig zelf kiezen t'was in een wijk in Gullegem
Parkeren achter een auto: moest ook in een wijk parkeren achter een auto t'was een rustige wijk kwam niks af van verkeer en achteraan stonden er geen auto's meer.Eerste keer stond ik niet echt goed te laat beginnen over draaien en k'mocht opnieuw en toen lukte het wel,stond wel een beetje scheef maar niks van gezegd!Moest dan doen alsof ik boodschappen deed, had wel vergeten mijn sleuters mee te nemen en de motor draaide nog.Hij gaf gewoon een opmerking dat ik dit later zeker niet zal mogen doen

Voorafgaande controles: op mijn kaartje stond bandenslijtage aantonen
verder stand en dimlichten aansteken,de grootlichen, voor en achtermistlicht- linker en rechter
pinker- de ruitewisser vooraan, ontwaseming voor en achteraan. claxoneren -remlicht en uitleg
over goede zithouding

Examen afgelegd met de rijschool

Vorig jaar in oktober 20 uur rijles gevolgd ,mocht wel niet alleen rijden omdat ik nog niet alles onder de knie had, wel wel beetje een late leerling die veel tijd nodig had.
Het overige jaar verder altijd blijven rijden met mijn papa + vorige maand in februari nog 6 uur extra rijles gevolgd!

Het examen zelf:

We reden het examentrum af moest onmiddellijk naar rechts daar stond op het einde van de weg een omgekeerde driehoek waar ik vervolgens naar links moest, zo was het dan een klein eindje 70 rijden met daarna was het al aan 50 we naderden het rondpunt mooi het rondpunt genomen richting Gullegem gepasseerd neffens de schaatsbaan, volop gereden in het centrum van Gullegem waar er massaal voorang van rechts waren de ene aangeduid de andere niet gepasseerd door wijken enz.daarna reden we een stukje door Heule (stad) + stukje Kortrijk (stad) en daarna stad gereden in Bissegem aan de lichten in Bissegem moest ik rechts de R8 oprijden k'had die superveel geoefend met mijn papa omdat het echt een raar maar moeilijk stuk is. Ik moest de A19 volgen richting Gullegem en zo wist ik dat ik terug moest rijden naar het examencetrum.Mooi de afrit genomen waarna ik vervolgens moest stoppen voor de lichten, en daarna aan de lichten rechtdoor om naar t'examencentrum terug te gaan.

Toen ik aankwam aan het examencentrum moest ik nog effen wachten en toen kreeg ik te horen dat ik geslaagd was, ik was super gelukkig k'begon te wenen van blijdschap.De examinator gaf mij nog een hand en toe vertrokken we weer huiswaarts met de rijschool. De examinator was een correcte hij gaf veel uitleg waar je al op moest letten enz je voelde je direct op je gemak.

Nogmaals super dank u wel aan mijn rijinstructeur van de rijschool. dank u wel aan mijn papa voor al zijn geduld tijdens de oefenperiodes kwamen we soms wel eens veel in ruzie (maar da was wel goed bedoeld achteraf gezien) en dank u wel aan deze geweldige site.

K'heb nog één vraagje, maar bijna niemand een antwoord op weet.

Ik woon vlakbij de franse grens (noord Frankrijk) en daar mag niemand rijden met een voorlopig rijbewijs met een (L) maar hoe komt het dan dat franse leerlingen die rijden met een (A) wel mogen rijden in België.
GRO
Administrator
Berichten: 11863
Lid geworden op: 26 mar 2005, 00:00

Re: Examencentrum moorsele- Wevelgem

Bericht door GRO »

@ Popje

Een verslag van een praktijkexamen hoort eigenlijk thuis onder PRAKTIJKEXAMEN !!!!!!
Ik heb een kopie van dit bericht daar geplaatst.
Binnen enkele dagen wordt dit hier verwijderd.

Reacties dus geven onder het topic PRAKTIJKEXAMEN !!!
Gesloten